РОКИТНЯНСЬКИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ №3
Вітаємо на сайті нашого закладу!
Меню сайту
Нормативна база
Новини ЗОШ №3 [138]
Новий закон «Про освіту»: ключові новели [1]
ЗНО
Прозорість
Атестація вчителів
Предметні тижні
Головна » 2016 » Січень » 21 » Вшанування пам’яті Зінича Ігоря Вікторовича
13:22
Вшанування пам’яті Зінича Ігоря Вікторовича

     Герої! Герої! Герої!

Найкращі Вкраїни сини!

Цей світ лиш врятують герої,

Герої нової війни…

     20 січня в Рокитнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 відбувся виховний захід із вшанування пам’яті Зінича Ігоря Вікторовича, колишнього учня школи, який загинув на території Донецького аеропорту, захищаючи рідну землю. Загинув, виконуючи свій професійний обов’язок, рятуючи поранених, нехтуючи власною безпекою, проявляючи неабияку мужність і героїзм.

     У червні 2015 року Ігоря Вікторовича нагороджено відзнакою «Народний Герой України». В жовтні 2015 року Указом Президента України за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння українському народові, Зіничу Ігорю Вікторовичу, присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

     Класний керівник Ігоря, Зінченко Марія Василівна, говорила про нього, як про мужнього захисника України, прекрасну людину, надійного товариша.

     Учениця 9-Б класу, Литвиненко Світлана, прочитала свої поетичні рядки:

Ми віримо в щасливе майбуття,

У час свободи і у мить пізнання.

Ми віримо, що наше каяття

Нам допоможе і не буде більш страждання.

Ми віримо, що піде все на лад,

Що з часом буде тільки краще.

І скоро розцвіте прекрасний сад,

І вже не буде болю, вже не буде важче.

Ми віримо у нашу Україну.

Ми віримо, що стане вона мирна.

І люди в захист стануть воєдино,

Щоб довести: «Наш край і справді сильний!»

     Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять про героя та всіх загиблих в зоні АТО. Вічна пам'ять загиблим героям!

     Живімо дружно у своїй родині.

     Народ ми український тут таки.

     Тож будьмо мудрі. Слава Україні!

     Героям слава! Слава на віки!

Ця  розповідь  про  подвиг Героя-медика,  який загинув 20 січня в  терміналі Донецького  аеропорту. Загинув,  виконуючи свій професійний обов'язок, рятуючи поранених, нехтуючи власною безпекою, проявляючи неабияку мужність, героїзм і відвагу. Ім'я Героя – Зінич Ігор.  Він народився 6  вересня  1989 року тут, на Рокитнянщині, медичну освіту здобув на  фельдшерському відділенні Білоцерківського медичного коледжу. У 2011 році  відслужив у Збройних силах України  та повернувся працювати в Рокитнянську центральну районну лікарню. А коли   виникла  потреба   комусь їхати на Схід України, де розгорталися криваві  події антитерористичної операції, а фактично,  війна з проросійськими сепаратистами, на підтримку яких  Російська Федерація щедро відправляла озброєння та військових, Ігор не залишився осторонь,  добровольцем пішов на війну. 17  грудня зайшов  на територію Донецького  аеропорту у складі 80-тої аеромобільної бригади, більше місця рятував   поранених бійців, а 20 січня 2015 року загинув і лише  16  лютого, після оголошення  чергового «перемир'я»,  тіло загиблого «кіборга»  вдалося вивезти з  терміналу та передати  рідним для поховання.

Уже 19 лютого, у нашому містечку, з військовим медиком, захисником Донецького аеропорту, Зіничем Ігорем,  прощалися! Ховали з військовими почестями - почесною вартою, військовим оркестром і прощальним салютом. Зібралося дуже багато людей – побратимів Ігоря, рідних, друзів, одногрупників, просто мешканців містечка. Зібралися, щоб віддати данину шани та пам’яті дуже мужній людині, військовому фельдшеру, якого майже всі вважали там лікарем, називали Доком, а він для себе обрав позивний Псих. Десяткам кіборгів Ігор врятував життя, до останньої хвилинки виконуючи  свій професійний обов’язок. Він міг вийти з аеропорту, так як на той момент вже сам був поранений, але своїх не залишив.

Тільки після того, як  мужнього воїна-медика  провели в останню путь, усі дізналися  деталі  його героїчної служби в терміналі - про   мужність, відвагу та самопожертву! «Кіборги», яким  Ігор врятував життя,   вважали за обов'язок подякувати Герою.

Парамедик-доброволець Ольга Башей каже, що в ДАП не було більш професійного лікаря. За її словами, в період з 16 по 20 січня, в час підривів і страшних боїв у ДАП, Зінич врятував понад 50 наших військових.

 «Ігор не просто надавав бійцям необхідну допомогу – він дійсно врятував їм життя, робив у терміналі те, що не всі лікарі зможуть зробити в обладнаній операційній», - говорить Башей."

25  березня на  приміщенні Рокитнянської районної лікарні, де Ігор працював фельдшером, була відкрита Меморіальна Дошка на його честь. Вшанувати пам'ять земляка прийшли майже всі медики комунального медичного закладу. 

22 травня 2015 року  меморіальна дошка на  честь Ігоря  була також відкрита і в школі  №3, де  Ігор навчався. 

7 травня 2015 представники громадського об'єднання «Справа», які стали ініціаторами акції   «Дерево пам'яті», висадили дерева-меморіали на честь 3-х бійців, які загинули в АТО. Дерево пам'яті на  честь Зінича Ігоря   тепер буде  рости в серці нашої держави.

4 червня 2015 р. посмертно нагороджений відзнакою "Народний Герой України".

Указом Президента України № 582/2015 від 14 жовтня 2015 року, за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові, Зіничу Ігору Вікторовичу посмертно присвоєно звання «Герой України».

Пам’ятаймо Героїв України! Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам'ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, яку розв'язав агресор.

Переглядів: 606 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Збережи життя
Національна дитяча гаряча лінія
Вхід на сайт
Для учнів
Корисні посилання
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту